opc_loader

Topo Paradou Yvoir

Le Paradou is één van de grootste en meest populaire klimgebieden van België. Je vindt op Le Paradou, ook wel bekend onder de naam Yvoir naar het gelijknamige stadje, voornamelijk hellende routes in de vierde, vijfde en zesde graad.

12,00
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Beschrijving

De rotsen van Paradou, die net ten noorden van Yvoir langs de Maas zijn gelegen, vormen één van de grootste Belgische klimgebieden. Er wordt al sinds de jaren '30 geklommen op wat toen de 'Rochers du Fidevoye' heetten. Sinds de Klim- en Bergsportfederatie het beheer in 1995 heeft overgenomen zijn er tal van nieuwe routes bijgekomen waardoor er momenteel in ruim 160 routes geklommen kan worden.

Paradou is vooral een geliefd klimgebied bij beginnende klimmers vanwege de vele overzichtelijk naast elkaar gelegen routes in de lagere moeilijkheidsgraden. Een bezoek aan de rotsen van Paradou is goed te combineren met een bezoek aan het op hemelsbreed nog geen kilometer afstand gelegen 'Dalle de Beaupère' op de westelijke oever van de Maas. 

De routes in het gebied zijn vrijwel allemaal goed behaakt met brochen en moderne relais. Met een standaard sportklimuitrusting (enkeltouw en setjes) kun je vrijwel alle routes klimmen. 

Aantal routes/maximale lengte: 160/55m.
Klimstijl/steilte: plaat/randjes 60-75°.
Niveau routes: 3-7b, met het zwaartepunt tussen 4 en 6b.
Gesteente: kalksteen.
Expositie: voornamelijk zuidwest.
Beste jaargetijde: het gehele jaar. 

Extra informatie

Pagina’s: 75
Auteurs: 
Uitgever : KBF 2016.
Taal: Nederlands en Frans
Kleuren: volledig vier-kleurendrukwerk
Gewicht:
Locatie: Avenue de Fidevoye 18, 5530 Yvoir, België.

Beoordelingen (0)
Topo Paradou Yvoir heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Topo Paradou Yvoir


Aanbevolen artikelen: