opc_loader

Topo Sy

Ooit waren de rotsen van Sy voor nederlandse en belgische klimmers de plek bij uitstek om te leren rotsklimmen, maar door een lange sluiting raakte het gebied in de vergetelheid. Een forse facelift in de laatste jaren heeft van Sy weer een prachtig klimgebied gemaakt in een rustig deel van de Ourthe vallei.

20,00
Voorraad
Voorraad:
  32  items
Beschrijving

Halverwege jaren 90 werd het gebied na een conflict met de gemeente gesloten. In 2012 werd het weer toegestaan om op de Vignobles te klimmen. Maar voor veel mensen was Sy niet compleet zonder de stroomopwaarts gelegen rotsen. Na 16 jaar wachten kwam in 2017 het goede nieuws dat er weer geklommen zou mogen worden op deze massieven. Sindsdien is door de mensen van de Club Alpin Belge (CAB) veel werk verzet en zijn de eerste drie stroomopwaartse massieven, de Rocher du Banc, de Cathédrale en de Nandouire opnieuw ingericht en geopend. Sy is anno nu weer een prachtig en in een rustig deel van de Ourthe-vallei gelegen klimgebied.

Aantal routes/maximale lengte: 125/55m.
Klimstijl/steilte: wand 70-90°.
Niveau routes: 3-7c+, met het zwaartepunt tussen 4+ en 6b.
Gesteente: kalk en dolomiet.
Expositie: grotendeels zuidoost.
Beste jaargetijde: het gehele jaar. De meeste massieven drogen snel door de open ligging op het zuidoosten.
Openbaar vervoer: vanaf station Sy in het centrum van het dorp is het net zo ver lopen naar de rotsen als vanaf de parking.

Extra informatie

Pagina’s: 120
Auteur : Harald Swen, Tim van der Linden
Uitgever : NKBV 2021
Taal: Nederlands en Frans
Kleuren: volledig vier-kleurendrukwerk
Gewicht:
Locatie:  Rue de Luins, Ferrières, België.

Beoordelingen (0)
Topo Sy heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.